2014-12-02

A SMALL WORLD

I Skandinavien är det lätt att fånga upp pågående trender och inredningsströmningar. Idag rör vi oss, som vi skrivit om tidigare, bort från det "ljusa och fräscha" och mer mot det personliga och eklektiska. Vi vill tillbaks till det naturliga och ha tid till att baka surdegsbröd. Kaffe ska ta tid att göra och det enklaste bryggkaffet har blivit trendigt igen. Material såsom sten och ull återerövrar hemmet. Vi vill inte längre se högblankt och vitt som kan förknippas med plast och giftiga ftalater. Naturen är viktig och det är nödvändig och politiskt korrekt att värna om den.

Foto: Pinterest

























Foto: Pinterest

























Foto: Pinterest

























Bloggvärlden hämtar influenser från varandra och grå, matta ytor tillsammans med slarvigt stylade inredningar är det snyggaste. Vi bryr oss inte om att stryka linneduken utan låter den se skrynkligt ut, lite nonchalant slängt över bordet. Vi vill hellre umgås med barnen än stryka långa tyger. Samtidigt som den här "back-to-nature-trenden" är stor vill vi samtidigt integrera high-tech lösningar som ger oss ett enkelt liv. Istället för megastora, skrytsamma högtalare vill vi bygga in diskreta, små musikspelare i taket. Tekniken ska fungera, inte synas.

Foto: Pinterest

























Foto: Pinterest




Kinfolk är ett hypat amerikanskt magasin med fantastiska foton av avslappnade, hippa människor i naturliga miljöer. De ligger onekligen, delvis bakom den här "back-to-nature-vågen" som vi ser tagit ett järngrepp om Skandinavien. Vi gillar den här inspirationen och fokus på hållbarhet och långsiktiga lösningar. Plast och slit och släng får gärna försvinna och istället välkomnar vi hembakat och ärvda, slitna möbler.

Foto: Pinterest

Ni kan läsa mer om Kinfolk här.

Nu jobbar vi vidare! Läs om den andra sidan av myntet här. Ha en bra vecka. Vi återkommer på fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar