2014-08-26

BARNRUM

Att inreda barnrum är barnsligt kul. Speciellt när en liten bebis sparkar i magen (ingen av oss har det nu dock) och man planerar livet in i minsta detalj. Ett barnrum ska fylla olika funktioner under många år och det är därför bra att tänka långsiktigt. Här kommer ett par tips:

1. Det är jättefint och frestande att inreda med mönstrade tapeter men tänk långsiktigt. Med en neutral bas är det lättare att ändra uttryck allteftersom barnet växter. Det är mycket enklare att byta ut textiler än en elefantmönstrad tapet. 

2. Tänk på att montera/placera saker så att det passar för barnet. De ska kunna nå sina leksaker på ett smidigt och säkert sätt. Se också till att ha ordentligt med ytor för barnen att sitta/leka vid. Se utrymmet på fotot nedan. Det är superenkelt att sätta upp en skiva lågt ner på väggen som fungerar som ett skrivbord för småttingar. 

Foto: Milk Magazine




















Foto: Mokkasin




















3. Investera i en stor mjuk matta som barnet kan ligga, krypa, gå, mysa och leka på. Använda naturliga, hållbara material såsom till exempel ull. Undvik mattor med plast i. Det kostar lite mer med ullmattor men de håller längre och avger inte gifter såsom plastmattor kan göra. Att lägga in en orientalisk matta i ett barnrum är också praktiskt och väldigt snyggt.

Foto: Pinterest




















4. Inred med gröna växter. Inte nog med att gröna krukväxter är trendigt igen, det är också mysigt och skapar en ombonad känsla. Dessutom renar blommorna luften och ökar luftfuktigheten. Perfekt för oss i Sverige som lider av knastertorr hud så fort temperaturen lägger sig under nollan. 

5. Garderober är en nödvändig möbel. Standardgarderoberna är bra men kan vara väldigt trista att ställa in i ett barnrum. Leta istället efter annorlunda skåp (finns till exempel massvis på loppis) som går att använda som garderober. Min son har ett kinaskåp som garderob och min dotter har fått ett gammalt ommålat femtiotalsskåp att förvara sina kläder i. Vi monterade bara upp stänger i skåpen så kan de förvara alla sina kläder där i.

Foto: Blomsterlandet














Foto: alexochkarin




















6. Rama in/häng upp teckningar och målningar som barnen själva gjort och sätt upp i ett kollage på väggen.

7. Det finns otaliga stilar att inreda ett barnrum i. Tänk på hur ni gillar att inreda i övriga huset och ta in det även i barnrummet så att ni har en röd tråd i hela hemmet. Tänk bara på att det ska vara barnvänligt och att kidsen ska kunna leka där.

Vi är tillbaks på fredag igen. Tills dess kan ni kika in på tailsblogg och läsa om den andra sidan av myntet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar